Alte știri

Elon Musk: Biletul spre Marte ar putea costa sub 100.000 de dolari. Înapoi e gratis

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a declarat pe Twitter că biletul unei călătorii spre Marte la bordul noii rachete Starship – la construcția căreia compania lucrează în prezent – ar putea să fie sub 100.000 de dolari. Călătoria înapoi spre Terra va fi gratis, dacă nu te poți acomoda pe Planeta Roșie.

Elon Musk, miliardar și fondator al unor companii precum PayPal, Tesla, SpaceX sau The Boring Company, a menționat că prețul călătoriei spre Marte va fi influențat în mare măsură de numărul de doritori.

Declarația a venit după ce fanii de pe Twitter, curioși de progresul pe care îl face SpaceX în construcția noii rachete Starship, au început să-i pună întrebări.

„Depinde în mare măsură de volum (n.r. – volumul cererii), însă sunt încrezător că mutarea pe Marte (biletul de întoarcere este gratis) va costa într-o zi sub 500.000 de dolari și poate chiar sub 100.000 de dolari. Suficient de puțin încât cei mai mulți dintre oamenii care trăiesc în economii avansate și-ar putea vinde casa de pe Pământ și s-ar putea muta pe Marte dacă vor”, a scris acesta.

Mai mulți dintre cei care i-au pus întrebări lui Musk au fost curioși dacă pot ajuta într-un fel SpaceX în construcția noii rachete.

„Bunăvoința publicului este foarte importantă în succesul Starship”, a răspuns acesta.

Întrebat cum plănuiește să mențină viu interesul publicului în acest proiect, Elon Musk a glumit și a spus că probabil pe drum vor fi și o serie de RUD – rapid unscheduled disassemblies (n.r. – dezasamblări rapide neplanificate; glumă SpaceX și un joc de cuvinte care descrie o… explozie), dar și momente care vor trezi entuziasm.

„Plănuim să menținem publicul informat în legătură cu progresul și eșecurile. Vor fi niște RUD de-a lungul drumului, însă emoția este garantată”, a glumit Musk.

loading...

Comments are closed.