Elon Musk caută investitori pentru noua sa companie de inteligență artificială xAI

Elon Musk, miliardarul CEO al Tesla și proprietarul X Corp, încearcă să strângă 1 miliard de dolari pentru noua sa companie de inteligență artificială, xAI, conform unui nou document depus la Comisia de Valori Mobiliare și Bursă din SUA.

Documentul, citat de Independent, arată că start-up-ul a reușit să obțină 134,7 milioane de dolari în finanțare din acțiuni, dintr-un total planificat de 1 miliard de dolari. Elon Musk a anunțat formarea companiei de inteligență artificială în iulie printr-un tweet, dezvăluind că obiectivele acesteia sunt „să înțeleagă realitatea”.

xAI a prezentat și numele angajaților săi mai devreme în acest an, inclusiv persoane care au „lucrat anterior la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla și University of Toronto”.

Magnatul Tesla a inițiat compania după ce giganții tehnologici, precum Google și Microsoft, dar și firma de AI OpenAI din spatele ChatGPT, au continuat să investească masiv în tehnologie.

Musk este și co-fondator al OpenAI, dar s-a retras din consiliul firmei în 2018 pentru a evita conflicte de interese cu Tesla, care avea propriile operațiuni de inteligență artificială. El a sugerat anterior că intenționează să înceapă propria companie de AI, menționând chiar într-un interviu cu fostul gazdă de la Fox News, Tucker Carlson, că va dezvolta o companie „AI căutătoare de adevăr”.

Până în prezent, xAI a lucrat la instrumentul de AI Grok, un sistem bazat pe chat similar cu ChatGPT. Miliardarul afirmă că Grok este mai inteligent și mai amuzant decât concurenții săi, răspunzând la „întrebări spicuite respinse de majoritatea celorlalte sisteme AI”.

„Grok este proiectat să răspundă la întrebări cu un strop de spirit și are o fire rebelă. Vă rugăm să nu îl folosiți dacă urâți umorul!” a notat un comunicat de presă care anunța lansarea sistemului de AI.

Musk a declarat în luna trecută că start-up-ul xAI va fi integrat în platforma sa de social media, X, și va fi disponibil și ca o aplicație independentă. Documentul recent arată că Elon Musk a strâns până acum aproximativ 135 de milioane de dolari pentru xAI de la patru investitori neidentificați, dar ar mai are nevoie de 865 de milioane de dolari pentru a atinge obiectivul său de 1 miliard de dolari.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share