Alte știri

Elon Musk spune că „o grămadă de oameni vor muri” mergând pe Marte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elon Musk a avertizat că primii oameni care vor fi trimiși pe Marte „ar putea muri”. Vorbind cu Peter Diamandis, CEO al Zero Gravity Corporation, Musk a depășit discuțiile despre Marte ca sursă de evadare pentru cei mai bogați oameni din lume și a dezvăluit aspecte mai puțin plăcute cu care se vor confrunta primii exploratori de pe Marte.

„Este posibil să mori, va fi inconfortabil și probabil nu vei avea mâncare bună”, a spus Elon Musk.

Subliniind încă o dată riscurle, el a spus „Sincer, o grămadă de oameni vor muri, probabil, la început”.

Miliardarul Space X a recunoscut că „nu este o treabă pentru toată lumea”, dar a adăugat că va fi o „aventură glorioasă” și o „experiență uimitoare”.

Nu este pentru prima dată când Musk a declarat clar și răspicat că misiunea sa pe Marte nu va fi un picnic al bogaților, potrivit The Independent.

La o conferință virtuală din septembrie anul trecut, Musk a spus că a ajunge la Planeta Roșie nu este partea dificilă, dar pregătirea planetei pentru a susține viața umană este etapa dificilă.

A ajunge pe Marte, cred, nu este problema fundamentală”, a spus el.

Problema fundamentală este construirea unei baze, construirea unui oraș pe Marte care să se autosusțină.

Vreau să subliniez că acesta este un lucru foarte greu și periculos, nerecomandat celor slabi de inimă. Sunt șanse mari să mori, va fi greu, dar va fi extraordinar dacă va funcționa„, a spus el.

Musk consideră că vom avea oameni pe Marte până în 2026 și vrea ca un milion de oameni să ajungă să trăiască pe planetă până în 2050. 

loading...

Comments are closed.