Alte știri

(Video) Emoții pentru Trump? Joe Biden şi-a anunţat candidatura la preşedinţia SUA la următoarele alegeri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat astăzi în mod oficial intrarea în competiţia pentru învestitura democrată în vederea alegerilor din 2020 pentru Casa Albă. Biden porneşte ca favorit în sondaje în tabăra democrată, care numără deja 20 de competitori, transmite USA Today.

„Valorile fundamentale ale acestei naţiuni, poziţia noastră în lume, însăşi democraţia noastră, tot ceea ce constituie America se află în pericol. De aceea, astăzi îmi anunţ candidatura la funcția preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Joe Biden, într-un mesaj video pe YouTube (vezi mai jos), în care i-a chemat pe alegători să-i refuze lui Donald Trump un al doilea mandat la Casa Albă.
 
Mesajul critică atitudinea actualului preşedinte faţă de adepţii supremaţiei albe, menţionând reacţia controversată a lui Donald Trump faţă de marşul „Unite the Right” al extremiştilor de dreapta şi contraprotestele de la Charlottesville, Virginia, când Trump a declarat că au fost oameni buni de ambele părţi. „Ne aflăm într-o bătălie pentru sufletul acestei naţiuni”, a mai spus Biden, descriind preşedinţia lui Trump ca dezgustătoare.
 
Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, un veteran al politicii americane, are o carieră definită de cei peste 30 de ani ca senator din partea statului Delaware, de expertiza sa în domeniul relaţiilor externe şi de relaţiile pe care şi le-a construit în calitate de vicepreşedinte al lui Barack Obama. Alegerile prezidențiale în SUA vor avea loc în 2020.
loading...

Comments are closed.