Enter – unicul partener în programul „Rabla pentru electrocasnice”

În data de 23 noiembrie 2023 a fost organizată conferință de presă cu privire la lansarea programului „Rabla pentru electrocasnice” în parteneriat cu Uniunea Europeană, PNUD, Agenția pentru Eficiență Energetică și Ministerul Energetic al Republicii Moldova.

Evenimentul a avut loc la Enter – unicul magazin de electrocasnice din Republica Moldova implicat în programul „Rabla pentru electrocasnice”, unde se găsesc cele mai calitative produse casnice.

În cadrul conferinței de presă s-a discutat amplu despre scopul programului „Rabla pentru electrocasnice” care s-a startat – oferirea ajutorului gospodăriilor vulnerabile în vederea reducerii facturilor la energie prin înlocuirea aparatelor vechi cu echipamente noi.

La conferință au participat:

 • Victor Parlicov, Ministrul Energiei;
 • Janis Majeiks, Ambasador, șef al Delegației UE în Republica Moldova;
 • Daniela Gasparikova, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova;
 • Ion Muntean, Director al Agenției de Eficiență Energetică;
 • Alexandru Filimon, CEO Enter.

În cadrul conferinței a fost abordat subiectul eficientizării reducerii facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile. S-a discutat despre organizarea, implementarea și lansarea oficială a programului RABLA pentru electrocasnice.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – o inițiativă care va aduce rentabilitate și avantaje valoroase consumatorilor vulnerabili din Republica Moldova. Acest program finanțat de către Uniunea Europeană, se orientează spre consumatorii care au fost înregistrați anul trecut în Sistemul informațional vulnerabilitatea energetică pe platforma compensații.gov.md și le-a fost atribuită vulnerabilitatea energetică foarte ridicată.

Programul “Rabla pentru electrocasnice” va oferi suport financiar pe bază de vouchere care vor economisi până la 80% din bugetul beneficiarilor, așadar, pentru un frigider, aragaz electric, mașină de spălat rufe, beneficiarii vor contribui cu numai 20% din valoarea totală a echipamentului. De asemenea, beneficiarul va trebui să predea la schimb un produs electrocasnic uzat de același tip.

Rețeaua de magazine Enter implementează pentru al doilea an programul eUpgrade, care presupune schimbul de echipamente vechi cu altele noi, care ajută clienți să predea echipamentele vechi la reciclare. Datorită prezenței propriului program exclusiv de reciclare a echipamentelor vechi, rețeaua de magazine Enter este principalul partener al programului “Rabla pentru electrocasnice” implementat în parteneriat cu Uniunea Europeană, PNUD, Agenția de Eficiență Energetică și Ministerul Energiei a Republicii Moldova.

Voucherele pentru becurile LED vor fi oferite gratuit, fără contribuție personală.

Pentru a obține voucher pentru electrocasnice în cadrul Programului “Rabla Pentru Electrocasnice” trebuie să urmezi câțiva pași simpli:

 1. Verifică SMS-ul!
 2. Accesează voucherul pe compensatii.gov.md
 3. Verifică tipul de echipament eligibil, valoarea voucherului și perioada de valabilitate.
 4. Alege un singur tip de electrocasnic pe care dorești să-l achiziționezi.
 5. Asigură-te că ai un electrocasnic vechi ce corespunde condițiilor programului, pentru a-l oferi în schimb.
 6. Mergi cu buletinul de identitate la Enter indicate pe voucher.
 7. Alege produsul nou din clasa energetică ridicată conform specificațiilor din voucher.
 8. Completează și semnează Declarația Consumatorului.
 9. Achită contribuția de 20% pentru aparatul selectat prin MPay – online, la bancă sau la poștă.
 10. Predă pentru reciclare un echipament uzat de același tip.
 11. Ridică aparatul electrocasnic nou sau aranjează livrarea acestuia până la domiciliu.
 12. Folosește produsul și economisește energia.

Dacă ai neclarități cu privire la procedura de obținere a voucherului, obține mai multe informații la:

Toți cei care dețin vouchere a programului “Rabla pentru electrocasnice” îi pot folosi în oricare dintre cele 24 de magazine Enter din toată țara. Toată lista de produse care pot fi achiziționate folosind ecovoucher le găsești pe site-ul enter.online pe pagina dedicată programului.

Echipa Enter este pregătită, instruită și va depune toate eforturile pentru a oferi beneficiarilor aparate eficiente, livrare gratuită și ridicarea a aparatelor uzate și neeficiente energetic.

Total
0
Shares
Total
0
Share