Epopeea Procurorului European. După ce au respins inițiativa, cei din PAS acuză PDM de populism

PDM, ACUM, PAS, Platforma DA, PPDA, Procuror European, Procuror General, PDM vrea procuror european, pd vrea procuror european, blocul acum nu vrea procuror european

Astăzi partidele PAS, Platforma DA și PSRM au respins inițiativa Partidului Democrat privind aducerea unui Procuror General european în Republica Moldova.

Președintele Comisiei parlamentare, juridice, pentru numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat că inițiativa PDM ar fi una populistă.

„Dincolo de caracterul populist al inițiativei – pentru cine a uitat, în ianuarie 2015 anume PD-ul s-a opus venirii unui procuror general din UE, conform celor convenite de liderii de atunci ai AIE de la Aeroport – vreau să le garantez celor din PD că noul Procuror General (selectat pe baza legii votate recent) va fi unul independent, reformator și care va face totul pentru a-i trage la răspundere pe toți cei care au furat țara și sărăcit acest popor. Așa că toți cei care au furat – păzea, aveți de ce să vă temeți!”, a comentat Litvinenco.

Întrebat dacă blocul ACUM a renunțat la idee numirii unui procuror general european, deputatul a răspuns evaziv.

„Eu sunt pentru a extinde posibilitatea ca în cadrul unui proces de preselecție să poată participa și cetățeni care nu sunt ai RM, dar care au o bogată experiență în ceea ce privește managementul Procuraturii. Eu cred că toți membrii blocului ACUM susțin. Problema e că a fost inițiată preselecția, dar noi nu vrem să blocăm procesul. Este o oferă populistă. Ei își doresc să mai facă niște show, ca să-i mai arată pe la televizor, că iată s-au găsit mari reformatori și că ne vin în întâmpinare. De ce nu au susținut până acum această idee? Noi am venit cu proiectul respectiv în aprilie 2019”, a răspuns deputatul PAS.

Amintim că după formarea alianței dintre PSRM, PAS și Platforma DA, liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au făcut un pas înapoi în ceea ce privește aducerea unui Procuror General european, după ce liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat public că socialiștii se opun categoric unei astfel de idei.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share