Eroare în calcul? Pensionarii din capitală nu trebuie să plătească taxa de salubrizare în mărime de 120 de lei

 

Primăria Chișinău a precizat că pensionarii din mun. Chișinău nu trebuie să plătească taxa de 120 de lei pentru salubrizare, deșii unii dintre ei au primit această factură. Potrivit autorităților municipale, la mijloc este o eroare, scrie Newsmaker.md

Natalia Ixari, consiliera lui Ion Ceban, a confirmat că pensionarii au primit în mod greșit factura pentru salubrizare, în mărime de 120 de lei. Potrivit acesteia, eroarea este generată de Agenția Servicii Publice (ASP) și Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

„Avize au primit și pensionari, eroare generată de ASP-CTIF, autoritate centrală. Aici în regim manual se fac rectificări, la moment se discută cu CTIF”, a precizat Ixari.

Potrivit estimărilor Primăriei Chișinău, cheltuielile orașului pentru salubrizare constituie peste 300 milioane lei anual. Din achitarea plății pentru salubrizare și altele care sunt achitate s-ar acumula suma de circa 50 de milioane de lei pe an.

Doar în Chișinău sunt scutiți de aceste plăți:
– Persoanele de vârstă pensionară
– Persoanele cu dizabilități severe și accentuate
– Persoanele cu dizabilități din copilărie
– Persoanele cu dizabilități medii (participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanți la acțiunile de luptă din Afganistan, participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl)
– Copiii cu vârsta de până la 18 ani.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share