Politic

Eroii războiului ruso-moldav de pe Nistru, comemorați în ședința plenară a Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații i-au comemorat, în ședința plenară de astăzi, pe eroii războiului ruso-moldav de pe Nistru, păstrând un minut de reculegere pentru toți cei care și-au dat viața, apărând țara. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că războiul din 1992 a lăsat un bilanț negru în istoria țării noastre și a deschis o rană care nu se va cicatriza niciodată. „Sute de polițiști, voluntari, oameni simpli din toată țara au răspuns apelului național și au mers la Nistru pentru a-și apăra patria. Din păcate, totul se întâmplă chiar în ziua în care Republica Moldova era acceptată ca membru ONU”, a precizat Președintele Parlamentului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Șeful legislativului a transmis cuvinte de gratitudine și onoare tuturor celor care au participat la acele evenimente, inclusiv deputaților din actuala legislatură care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței a Republicii Moldova – Boris Marcoci, Valeriu Muduc, Boris Popa și Veaceslav Nigai, dar și celor 3 angajați ai Secretariatului Parlamentului – Iurie Moscalu, Pavel Botnaru și Victor Chihai.

Președintele Parlamentului a subliniat, în mesajul public transmis, că Republica Moldova a optat și va opta pentru PACE și nu va accepta niciodată repetarea tragediei din perioada anilor 1990 – 1992. „Datoria noastră este să păstrăm cu orice preț pacea pentru care au luptat eroii noștri. În aceste vremuri tulburi, încă o dată ne convingem cât de puternică este dragostea de ţară și această dragoste dumneavoastră ați demonstrat-o acum 31 de ani, dar și în toți acești ani”, a spus Igor Grosu.

Astăzi, se împlinesc 31 de ani de la începutul războiului de pe Nistru și tot astăzi Republica Moldova marchează Ziua Memoriei și Recunoștinței.

loading...

Comments are closed.