Escroc, condamnat la 19 ani de închisoare pentru 8 infracțiuni și falsificare de documente. A furat peste 700 000 de lei de la victime

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea a opt episoade de escrocherie (art.190 din Codul penal) și o infracțiune de confecționare a documentelor oficiale false (art.361 din Codul penal).

Potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 9 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Totodată, pentru concurs de infracțiuni, la pedeapsa stabilită în prezenta cauză s-a adăugat parțial durata pedepsei neexecutate, aplicate printr-o decizie anterioară a Curții de Apel Chișinău (pentru comiterea faptelor similare) și i s-a stabilit inculpatului pedeapsa definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 19 ani, cu executare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activitatea în domeniile economice pe un termen de 5 ani.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, în perioada anilor 2015-2018, inculpatul, sub pretextul de a oferi diverse servicii, a însușit de la mai multe victime mijloace financiare, fără intenția de a-și realiza obligațiile asumate. Astfel, bărbatul a dobândit de la 8 persoane mijloace financiare în sumă totală de peste 700 000 lei.

Tot el, la data de 02 mai 2018, urmărind scopul înregistrării automobilului de model „Dacia Logan”, pe numele său, a determinat persoane nestabilite de către organul de urmărire penală, să confecționeze un document oficial fals, și anume o procură care îi acordă drepturi. Ulterior, în aceeași zi, inculpatul, continuându-și acțiunile sale ilegale, s-a prezentat la biroul de înmatriculare a transportului, amplasat din mun. Chișinău, unde a prezentat procura pentru reînmatricularea automobilului de model „Dacia Logan”, procură, care conform raportului de constatare tehnico-științifică efectuat de experți, prezintă semne de falsificare.

Total
0
Shares
Total
0
Share