Politic

”Este o încurajare”, așa a explicat premierul Gavrilița majorarea salariilor judecătorilor CC până la 55 000 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale este o încurajare. Declarația a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița la un post privat de televiziune. Totodată, Gavrilița neagă faptul, că prin această majorare PAS a încercat să mituiască judecătorii, pentru ca aceștia să ia decizii favorabile partidului de guvernare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Curtea Constituțională este o instituție foarte importantă, dacă vrem să curățim sistemul, să evaluăm judecătorii, să creștem responsabilitatea pentru deciziile din sistemul judecătoresc, în plus, pentru un judecător este apogeul carierei să ajungă la Curtea Constituțională. Și este foarte important pentru organizarea statului ca deciziile Curții să fie lipsite de ingerință de orice tip”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Amintim că majoritatea PAS a majorat salariile judecătorilor Curții Constituționale cu aproape 13 mii de lei, adică până la suma de 55 de mii de lei. Inițial leafa magistraților trebuia să se dubleze și să fie de 82 de mii de lei, dar sub presiunea publică, Maia Sandu nu a promulgat documentul. Deputații PAS au precizat că vor reveni la această majorare în 2022.

loading...

Comments are closed.