Social

Este sau nu corect să bem doi litri de apă pe zi? Ce spune specialistul 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu siguranţă aţi auzit de multe ori expresia „Bea doi litri de apa pe zi”. Medicii susţin că apa are un efect benefic pentru organism și încetineşte procesul de îmbatrânire. Însă te-ai întrebat însa cât este de sănătos acest lucru? Specialiștii au cu totul altă părere.

Aaron Carroll, profesor și cercetător la Universitatea din Indiana, a mărturisit, într-un articol publicat pe New York Times, că apa îți poate face mai mult rău decât bine dacă te forțezi să o bei.

Cei mai mulți oameni se hidratează de la alimentele pe care le consumă, în special din fructe și legume, dar și din apă pe care o beau de-a lungul zilei. „Este apă în legume, este apă în fructe, este apă în orice băutură pe care o consumăm. Nu există nicio nevoie rațională și nici științifică de a bea 2 litri de apă pe zi’”, a susţinut acesta.

Mai mult de atât, Aaron ne îndeamnă să ne ascultăm corpul și să avem încredere în el. „Când ți-e sete, ești foarte departe de deshidratare. Bea apă doar când  ți-e sete”, a mai completat specialistul.

Cert este că consumul al doi litri de alcool pe zi este contraindicat.

loading...

Comments are closed.