Alte știri

Eugen Doga spune că strada pietonală din Chișinău e o bătaie de joc! Reacția fostului primar Chirtoacă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul primar de Chișinău Dorin Chirtoacă a spus că va discuta cu Eugen Doga, pentru a înțelege mai exact nemulțumirile compozitorului. Declarația vine după ce Eugen Doga a spus că strada pietonală care îi poartă numele este „o bătaie de joc” și că „nu se poate să execuți atât de prost o idee atât de frumoasă”, transmite Agora.md.

„O să discut cu domnia sa dacă o să am ocazia, să văd în ce exact constă nemulțumirea. Când i-am propus să fie numită strada în cinstea domniei sale, nu a avut nicio obiecție, i-am spus că e din pavaj, din piatră cubică. Am și fost cu dlui la fața locului, nu a avut nicio obiecție.

De asta spun că o să merg și o să-l întreb. Cert este că problema vine de la faptul că este singură stradă din Chișinău cu pavaj din piatră cubică. Acest pavaj este pus acum. În Europa, aceste străzi pietonale sunt făcute din Evul Mediu. De atunci, piatra s-a tocit, s-a șlefuit. Și acum ce să fac dacă la noi nu s-au făcut cu sute de ani în urmă asemenea străzi?”, a spus Dorin Chirtoacă la emisiunea Punctul pe Azi la TVR Moldova.

Precizăm că la nici 4 ani de când a fost dată în exploatare, strada pietonală Eugen Doga din Chișinău se află într-o stare jalnică. Deja zeci de pietre au fost scoase din temelie și în locul lor au rămas doar găurile. Asta din cauza că lucrările de construcție s-au făcut de o calitate foarte proastă!

Însă fostul primar se preface că nu știe despre asta și spune că strada urmează să se șlefuiască: „Din toată piatra care e pusă acolo, în partea de sus, în mijloc, este un alt tip de piatră, și mai ascuțită decât cealaltă. Așa a fost acea partidă de piatră care s-a adus în primul lot de aprovizionare. Că pe piatră cubică nu se poate merge ca pe asfalt sau pe beton… păi acesta e și farmecul, să avem o stradă cu acel ornament din piatră cubică.
Dacă am făcut un lucru rău, nu știu. Mie mi se pare că este apreciat acest lucru în mare parte. Am văzut că lumea face poze, evenimente acolo. Dacă e atât de mare problema, se poate face o chestiune pe mijloc, un podium pe unde să se meargă în altfel de condiții, dacă e greu pe piatră cubică”, a mai spus Chirtoacă. 
 
Amintim că fosta strada Alexandru Diordiţă a obținut statut de zonă pietonală la 1 mai 2013. Lucrările de reparație au durat până la mijlocul anului 2015, depășind cu mult termenul limită pentru darea în exploatare. Lucrările de reabilitare au costat în jur de 12 milioane de lei și au fost realizate în baza unui parteneriat public-privat.
surparea pavajului chisinau, strada pietonala chisinaustrada pietonala chisinau
loading...

Comments are closed.