Eugen Nichiforciuc: Intenția noastră este ca în 3-4 ani să acoperim cu asfalt majoritatea drumurilor

pdm, Drumuri bune pentru Moldova, 8 drumuri au fost reparate în raionul Sângeri, alte trei sunt în proces

Deputatul PDM Eugen Nichiforciuc susține că intenția guvernării este ca în 3-4 ani să fie acoperită cu asfalt majoritatea drumurilor din Republica Moldova. De asemenea, să fie creată o infrastructură modernă, europeană, cu drumuri reparate capital pentru ca circulația pe aceste drumuri să crească, tranzitul prin Republica Moldova să fie mai mare și pentru ca cei care doresc să investească în localități, să meargă pe un drum bun.

„Dacă vom merge după aceeași formulă, noi vom reuși să realizăm proiectul „Drumuri bune 2”, care sunt sigur că va continua și peste un an, doi și trei”, a declarat deputatul democrat în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV.

Secretarul de stat la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi, spune că în proiectul „Drumuri bune 2” ar putea fi incluse mai multe trotuare. „După ce reabilităm drumul, crește și viteza de deplasare a mașinilor. Înseamnă că trebuie, în mod obligatoriu, în special pe drumurile de lângă școli, grădinițe, să fim atenți la toate sistemele de siguranță a traficului rutier: trotuare, îngrădiri, iluminat”, a spus secretarul de stat.

Președintele raionului Râșcani, Iurie Urzică, spune despre calitatea drumurilor reconstruite că este bună. Potrivit lui, pentru reconstrucția lor se folosește aceeași tehnologie ca și în țările civilizate. De asemenea, un rol important îl joacă întreținerea drumului reparat. „Într-adevăr, drumul se face repede, dar este și calitate”, spune președintele de raion.

Total
0
Shares
Total
0
Share