Politic

Eugen Nichiforciuc: Orientarea pro-Moldova înseamnă, în primul rând, păstrarea tradițiilor, valorilor, istoriei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orientarea pro-Moldova a Partidului Democrat înseamnă, în primul rând, păstrarea tradițiilor, valorilor, istoriei poporului. Declarația a fost făcută de deputatul democrat Eugen Nichiforciuc în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Parlamentarul s-a referit la orientarea promovată de Partidul Democrat la adunarea generală a formațiunii, care a avut loc duminică în centrul Chișinăului. Potrivit lui, prin această strategie, PDM vrea să readucă la viață satele, iar „asta înseamnă infrastructură, drumuri reparate, apeducte construite, canalizări date în exploatare, școli renovate, grădinițe reparate”, spune deputatul. Potrivit parlamentarului, angajamentul adoptat duminică de participanții la adunare este un sprijin serios pentru elaborarea viitorului concept al PDM de dezvoltare a țării pentru următorii patru ani.

Victor Juc, vicedirector al Institutului de Cercetări Juridice și Politice a Academiei de Științe a Moldovei, susține că guvernarea a reușit să stabilizeze sistemul bancar, să reseteze relațiile cu Fondul Monetar Internațional, apoi cu Uniunea Europeană. „În al treilea rând, a reușit să pună bazele pentru o creștere economică poate nu atât de mare, dar pentru Republica Moldova un start galopant ar fi fost prea periculos. Și în al patrulea rând a reușit să pună bazele pentru modernizare”, a spus Victor Juc.

Sociologul Ian Lisnevschi consideră că unul dintre cele mai importante realizări ale actualei guvernări este restabilirea relațiilor cu instituțiile internaționale. Potrivit lui, chiar dacă Guvernul are multe realizări la activ, așteptările cetățenilor, la fel, sunt mai mari. În plus, Ian Lisnevschi consideră că această cale pro-Moldova este singura posibilă pentru dezvoltarea țării.

loading...

Comments are closed.