Politic

Eugen Sturza: În 2018 vom reechipa un batalion la standardele NATO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Armata Națională va fi modernizată și reechipată cu armament și muniții la standardele NATO. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Eugen Sturza, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” la televiziunea națională.

„Anul 2018 va fi anul în care un Batalion din cadrul Armatei Naționale va fi reechipat în totalitate. Deja în 2019, vom începe cu o altă unitate militară, pentru a o reechipa cu muniții și armament de model nou, la standartul NATO. Anul acesta este primul an când Armata Națională a început procesul de achiziții de armament nou, după obținerea independenței. Noi schimbăm armamentul învechit pe unul nou, unul modern. Armata Națională se dezvoltă și anul acesta vom achiziționa echipament, utilaje, muniții, etc modern, lucru, care nu s-a făcut pe parcursul a 27 de ani. Este un început. Urmează la anu să avem și mai multe achiziții”, a declarat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Pentru ca militarii Armatei Naționale să poată participa la exerciții militare comune cu țările membre NATO, este nevoie ca echipamentul și arsenalul de muniții să corespundă standardelor impuse de partenerii internaționali.

loading...

Comments are closed.