Alte știri

EURO 2020. Doi oameni au fost răniți la meciul Germania-Franța de un protestatar Greenpeace care zbura cu parapanta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două persoane au fost rănite înaintea meciului Germania-Franța de la EURO 2020, după ce un protestatar Greenpeace care zbura cu parapanta s-a încurcat în cablul unei camere suspendate de pe stadion și a fost la un pas să se prăbușească în tribune, informează BBC. În final, acesta a reușit să aterizeze forțat pe teren.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pilotul survola terenul Fussball Arena şi avea înscris pe aparatul de zbor mesajul „Kick out Oil” („scoateţi petrolul”), înainte de a fi dezechilibrat de un cablu de care era agățată camera aeriană de filmat „spider cam”. În timp ce încerca să restabiliească controlul aparatului de zbor, bărbatul a rănit două persoane și a fost la un pas să se prăbușească într-o tribună. Până la urmă, acesta a reușit să aterizeze pe teren.

„Bărbatul a aterizat pe teren, dar în timpul manevrei de aterizare, el a rănit două persoane. Cei doi răniţi au fost preluaţi imediat de serviciile medicale de la stadion şi transportaţi la spital”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Munchen, Werner Kraus. „Cele două persoane vătămate au suferit răni la cap. Nu ştim încă gravitatea leziunilor. Vom face o anchetă, dar avem în vedere urmări penale”, a mai spus reprezentantul poliţiei.

Pentru UEFA, „acest act a fost incalificabil” şi ar fi putut avea consecinţe foarte grave pentru un număr mare de persoane, scrie Agerpres.

Selecţionerul francez Didier Deschamps a precizat la conferinţa de presă că şi-a făcut un cucui la cap după ce s-a lovit de banca tehnică în timp ce încerca să se pună la adăpost în momentul apariţiei dispozitivului zburător. „La început, am crezut că este ceva plănuit. Dar putea să producă o dramă. Ne-am ferit cât am putut”, a comentat Deschamps.

„Autorităţile competente vor lua măsurile care se impun”, a adăugat UEFA, care a precizat în acelaşi timp că este o apărătoare a politicii în materie de mediu.

Campioana mondială Franţa a învins echipa de fotbal a Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Fussball Arena din Munchen, în meciul său de debut în Grupa F a turneului final EURO 2020.

loading...

Comments are closed.