Politic

Eurodeputat: Pentru ca Parteneriatul Estic să se extindă, cel puțin o țară trebuie să se apropie de UE și aceasta este Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă se vrea ca Parteneriatul Estic să se extindă, cel puțin o țară în acest moment trebuie să vină foarte aproape de Uniunea Europeană și aceasta este Moldova. Declarația aparține deputatului în Parlamentul European Norica Nicolai. Europarlamentara spune că are rezerve în ceea ce privește faptul că Ucraina ar putea fi acel stat care să se apropie de UE. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Nu cred că în viitorul apropiat se va reuși ca prezența rusească să fie îndepărtată din această țară și ea va reuși să parcurgă foarte accelerat drumul european. Dar Republica Moldova are această șansă și atunci noi trebuie să o stimulăm”, spune eurodeputata.

Norica Nicolai spune că în Republica Moldova ar trebui să se formeze cât mai curând o majoritate parlamentară. În opinia ei, din moment ce partidele politice se declară pro-europene, merg în structurile UE și țin recitaluri europene, iar pe intern nu se înțeleg, acest lucru nu este deloc bun. „Acele partide care și-au declarat susținerea pentru UE și nu vor să facă în momentul de față un Guvern european nu sunt deloc europene. Țara are nevoie de un Guvern”, afirmă deputata europeană. Europarlamentara crede că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

Editorialistul Nicolae Negru este de părere că UE ar trebui să arate o perspectivă Republicii Moldova și să menționeze în câți ani și în ce condiții ar putea să adere la comunitatea europeană. Potrivit lui, în aceste condiții, și la Chișinău vor fi abordate altfel lucrurile. „La noi există această divizare geopolitică și cred că oamenii care se uită spre Est pot fi convinși că în Vest este mai bine”, afirmă jurnalistul.

loading...

Comments are closed.