Eurodeputat: Republica Moldova înregistrează cel mai optimist progres economic din ultimii ani

eurodeputati romani, eurodeputati despre moldova, victor bostinaru, progres economia moldovei, reforme in economie, guvernul moldovei, guverne moldovenesti
 

Nu este suficient discursul despre reforme, aceste reforme trebuiau să se și întâmple. Republica Moldova a fost în pragul unui blocaj al relațiilor sale cu UE, urmare a lipsei de progrese în implementarea Acordul de Asociere, a instabilității cronice guvernamentale și a lipsei de guvernare. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Victor Boștinaru în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, actualmente, Republica Moldova are o imagine confuză sau nu mai are claritatea pe care o avea în urmă cu cinci-șase ani dintr-un motiv simplu: cu excepția ultimilor doi ani Republica Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare. „Această țară nu a fost guvernată”, susține politicianul. În opinia lui, Republica Moldova a cunoscut prea multă dezbinare, informeaza deschide.

Europarlamentarul consideră că actualmente se observă un progres vizibil în domeniul guvernării economice. Potrivit lui, progresul economic în Republica Moldova este cel mai optimist din ultimii ani buni. De asemenea, s-au făcut progrese substanțiale în domeniul cadrului legislativ și instituțional al politicelor economice. „Mai sunt reforme care așteaptă pe pachetul de business, unde de asemenea Guvernul și Parlamentul lucrează”, a declarat Victor Boștinaru.

Europarlamentarul afirmă că Republica Moldova este statul care și-a aliniat complet politica externă și de securitate și apărare cu cea a Uniunii Europene. S-au făcut progrese în ceea ce ține de Autoritatea Națională de Integritate – cadrul legislativ există, s-au recrutat experții care lucrează, s-a început procesarea lărgitelor competențe ale autorităților.

De asemenea, europarlamentarul susține că UE lansează o invitație onestă actorilor politici din Republica Moldova să înceapă să construiască încrederea între politicieni, pentru că timpul rămas este scurt. Adversitățile, rivalitățile întinse până la extremă nu sunt un sfetnic bun, este de părere Victor Boștinaru.

Total
0
Shares
Total
0
Share