Politică

Eurodeputatul german Knut Fleckenstein: Acum Moldova are un Guvern care demonstrează rezultate, FMI a confirmat asta!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, în plenul Parlamentului European au avut loc dezbateri despre acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro Republicii Moldova.

Mulți europarlamentari au declarat că modificarea sistemului electoral nu are nici o tangență cu acordarea asistenței macrofinanciare și este o greșeală a eurodeputaților care politizează acest subiect.

Mai mult, unii europarlamentari au recunoscut că până acum UE transfera bani Moldovei, în sepranța că se vor face reforme. Însă totul s-a terminat cu o catastrofă, iar foștii Prim-miniștri, fie sunt la închisoare, fie sunt puși sub acuzare. Knut Fleckenstein, un europarlamentar german, a mai adăugat că actualul guvern întreprinde reforme și că va vota pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

„De mulți ani am transferat bani către Moldova în speranța că se vor face reforme și nivelul de trai al oamenilor se va îmbunățăti. De multe ori acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult aș zice că am avut o catastrofă la care au participat toate așa-zisele partide democratice. Un premier este la închisoare, alții sunt puși sub acuzare. Nu mai vrem să mergem pe aceeași cale. Rezultatul acesta a fost nu doar din cauza că noi am fost din ce în ce mai critici, ci și din cauza că oamenii și-au pierdut încrederea nu doar în propriul guvern, dar și în cei care l-au sprijint, adică în noi. Acum avem un nou Guvern care a mai făcut câteva ceva. FMI a confirmat asta. Ne așteptăm că lucurile să continue așa. Ceea ce vreau să vă zic este că dreptul electoral nu este treaba noastră. Nu se pune în discuție ce model aleg ei, dar cum introduc acest model nou, dacă se consută cu toate partidele, cu ONG. Eu sunt pentru a spune DA, mâine pentru asistența macrofinanciară”, a declarat deputatul din partea S&D, Knut Fleckenstein.

Astăzi, 4 iulie, Parlamentul European decide dacă va acorda sau nu cele 100 milioane de euro Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.