Eurovision 2024: Țara care revine în concurs după o pauză de 31 de ani

Ediția din acest an a concursului Eurovision continuă să impresioneze cu anunțuri inedite. După ce s-a dezvăluit că, pentru prima dată, Caraibe va lua parte la competiție, surpriza continuă cu încă un nou participant.

Este vorba despre Luxemburg, care revine în concurs după o pauză de 31 de ani. Această veste a fost confirmată oficial pe site-ul Eurovision.

Reprezentanta Luxemburgului va fi cântăreață TALI, cu melodia „Fighter”. TALI, în vârstă de 23 de ani, se dedică artei muzicale și are și o experiență în predarea muzicii.

Anterior, artista a explorat și latura actoricească, fiind implicată într-un film de scurt metraj și activând în domeniul teatrului.

Precizăm că Luxemburg este una dintre cele șapte țări fondatoare ale Eurovision, debutând în competiție în 1956 și adunând 5 victorii de-a lungul istoriei sale.

Cu toate că a întrerupt participarea la Eurovision după 1993, din cauza unor rezultate nesatisfăcătoare în anii ’80 și începutul anilor ’90, anul acesta, Luxemburg își propune să concureze din nou pentru trofeul suprem.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

Total
0
Shares
Total
0
Share