Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor, a câștigat în turul II alegerile pentru bașcanul Găgăuziei

Evghenia Guțul a câștigat în turul II alegerile pentru bașcanul Găgăuziei. Potrivit datelor preliminare, candidata susținută de Partidul politic Șor a obținut peste 52% din sufragii, iar Grigorii Uzun, care a candidat independent, dar cu susținerea Partidului Socialiștilor, a obținut peste 47% din voturi, informează IPN.

Datele preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală de la Comrat arată că pentru Evghenia Guțul au votat 27 376 de alegători. Pentru Grigorii Uzun și-au dat votul 24 913 alegători. Rezultatele urmează să fie validate de către instanța de judecată.

Cu o zi înainte de alegerile din 14 mai, oamenii legii au efectuat din nou percheziții în dosarul pornit pentru coruperea alegătorilor, fiind vizat stafful Evgheniei Guțul. Potrivit Centrului Național Anticorupție, din martie și până în prezent, concurentul electoral, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat. Banii ar fi fost utilizați pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală pentru alegerea bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru Evghenia Guțul. Din probatoriul administrat s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura Partidului Șor, fiecare activist era remunerat cu 15 mii de lei.

Partidul politic Șor a calificat perchezițiile ca „teamă a guvernării de victoria Evgheniei Guțul”. De asemenea, potrivit formațiunii, prin acele descinderi, guvernarea face totul pentru a împiedica buna desfășurare a turului doi al alegerilor bașcanului Găgăuziei.

Total
0
Shares
Total
0
Share