Lifestyle

Evoluţia femeilor în jocul de Poker

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este clar că jocul de poker nu a fost totdeauna permisibil femeilor. Până nu demult, acest joc de noroc era apanajul strict al bărbaţilor, o femeie neavând ce căuta la o masă de poker. Din fericire însă, mentalităţile s-a schimbat major, astfel încât astăzi, femeile sunt prezente constante la masa de poker.

Barbara Freer – Prima femeie care a participat la WSOP

Orice bonus casino fără depunere îţi dă dreptul să participi la o masă de poker, unde ai posibilitatea să întâlneşti şi o femeie. Îşi merită din plin locul la o masă de poker, pentru că jocul nu face nici o discriminare în acest sens.

A fost totuşi greu să intre într-o lume a bărbaţilor, dar aşa cum ştim cu toţii, femeile sunt personalităţi puternice şi s-a impus rapid în lumea jucătorilor de poker. Şi nu oriunde, ci la prestigiosul turneu de profesionişti, WSOP.

Un exemplu edificator în acest caz îl constituie Barbara Freer, care intră într-un turneu WSOP în anul 1979, la 9 după constituirea acestuia. Participă pentru început la un turneu unde reuşeşte să învingă 51 de participanţi şi să câştige o sumă impresionantă pentru acea vreme, 13000 de dolari.

Se face remarcată în acest fel ca fiind prima femeie care reuşeşte să se impună într-un turneu profesionist, unde majoritatea jucătorilor erau bărbaţi. Poate că pentru zilele noastre nu însemna mai nimic, dar în acea perioadă a fost cu adevărat o ştire pentru tabloide.

A dovedit că iubeşte mai presus de toate jocul de poker şi că nu dă doi bani pe stereotipe. În anii următori  intra în mai multe turnee şi reuşeşte să câştige o sumă totală de 14200 de dolari, confirmând că este o jucătoare redutabilă.

Barbara Enright – Prima şi singura femeie din Poker Hall of Fame

Poate că Barbara Freer a arătat că femeile sunt jucători redutabili, însă puţine au reuşit să se impună la fel de rapid ca ea în lumea profesioniştilor. O altă femeie însă vine să confirme faptul că este profesionistă şi intră prin realizările sale în prestigioasa Poker Hall of Fame.

Îndrăgostită încă de la o vârstă fragedă de jocul de poker, Barbara Enright deprinde tainele jocului jucând cu fratele său mai mare. Experienţa deprinsă în aceste jocuri o foloseşte pentru a câştiga prima ei brăţara WSOP în anul 1986.

La o distanţă de 8 ani, reuşeşte să mai câştige una, însă anul 1996 este anul care o impune în lumea jucătorilor profesionişti de poker. Devine prima femeie care câştiga o brăţară WSOP într-un turneu deschis, învingând 179 de competitori.

Acumulează cu această ocazie suma de 180000 de dolari, ceea ce o face cea mai de succes jucătoare de poker din acea vreme. Performanţele înregistrate în anii următori determină organizatorii să o includă în Poker Hale of Fame în anul 2007, alături de Phil Hellmuth.

Femeile din poker în anii 90

Cu cât tehnologia a avansat, cu atât numărul femeilor în poker a crescut. Accesul la informaţie a facilitat acest lucru dar mai ales dorinţa acestora de a se impune în acest joc popular. Aşa se face că anii 90 sunt edificatori în acest sens, multe femei îmbrăţişând jocul de poker.

Exemplul celor 2 Barbara au impulsionat multe femei spre acest domeniu de activitate şi se pare că acest lucru a fost unul de bun augur. Din acest punct de vedere cea mai prolifică jucătoare a acestor ani este Jennifer Hartman.

Pasiunea pentru poker debutează la o vârstă fragedă, ceea ce face că Jennifer să fie prezentă în anii 90 la nenumărate turnee WSOP. Reuşeşte să câştige 2 brăţări WSOP în anii 2000 şi 2002, intrând în acest fel în clubul select al femeilor care au reuşit acest lucru.

Pioniere ale acestui joc

Anii 2000 sunt anii de cotitură în jocul de poker în ceea ce priveşte prezenţa femeilor în cadrul acestora. Numele următoare fac parte fără îndoială din femeile jucătoare care şi-au pus amprenta definitiv asupra jocului de poker:

  • Annette Obrestad reuşeşte la numai 18 ani să cucerească brăţara WSOP în cadrul evenimentului organizat în Europa. Se întâmpla în anul 2007 şi în acest fel Annette a devenit prima şi singura femeie care a intrat în posesia acestui atât de râvnit titlu
  • Liv Boeree îşi începe cariera în 2000, însă anul 2007 este anul care îi aduce cele mai mari succese, câştigând printre altele EPT Monte Carlo Main Event. Este membră în PokerStars Team Pro şi apare în multe show-uri de televiziune şi de poker
Vanessa Selbst

Este fără îndoială cea mai de succes jucătoare de poker din lume, din toate timpurile. Născută în anul 1984, Selbst este singura femeie care a reuşit să câştige 3 brăţări WSP şi este o adevărată inspiraţie pentru femeile de pretutindeni.

Cariera sa în poker este una senzaţională, aducându-i nu mai puţin de 12 MILIOANE de dolari, 2 titluri NAPT şi multe alte trofee specifice jocului de poker. Este ambasador al jocului de poker şi unul dintre membrii marcanţi PokerStars Team Pro.

Concluzie

Sunt femeile o sursă de inspiraţie pentru jucătorii de poker? Fără îndoială că da şi succesul pe care îl au în acest joc de noroc nu fac decât să confirme acest lucru. Au dovedit că merită să intre în galeria marilor jucători de poker şi cu siguranţă că viitorul lor în acest joc nu poate să fie decât unul luminos.

loading...

Comments are closed.