Social

Ex-agent sub acoperire, reținut pentru escrocherie: Procurorii anticorupție efectuează percheziții la domiciliul agentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție a reținut pe un termen de 72 de ore, un ex-agent sub acoperire, care este vizat într-o cauză penală pornită, conform unei bănuieli rezonabile de săvârșire a infracțiunii de escrocherie comisă în proporții mari.

Astfel, potrivit circumstanțelor cazului, în februarie 2022, persoana vizată, fiind agent sub acoperire, folosindu-se de acest statut, aflându-se în municipiul Chișinău, inducând în eroare două persoane, sub pretextul că va facilita perfectarea actelor de identitate românești în baza procedurilor speciale, a dobândit ilegal de la ultimii, mijloace financiare în sumă de 8 500 de euro și respectiv 5 000 de Euro, echivalent a 286 632 mdl.

Ulterior, ex-agentul sub acoperire vizat, nu a întreprins careva acțiuni, în scopul perfectării actelor de identitate promise și, respectiv, a refuzat să restituie banii primiți de la cei doi cetățeni, astfel cauzându-le acestora un prejudiciu în proporții mari.

La moment, procurorii anticorupție efectuează percheziții la domiciliul agentului sub acoperire și automobilul acestuia, investigațiile fiind în curs de desfășurare.

După efectuarea acțiunilor de urmărire penală planificate, procurorii anticorupție urmează să decidă și asupra măsurii procesuale de constrângere ce urmează a fi aplicată asupra ex-agentului sub acoperire vizat.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.