Politic

Exces de zel? Fiul de 12 ani al lui Vasile Costiuc a fost percheziționat de CNA în timp ce pleca la școală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fiul președintelui Partidului Democrația Acasă, activistul Civic, Vasile Costiuc, a fost percheziționat alături de tatăl său la data de 12 ianuarie curent, când mascații au dat buzna „cu noaptea în cap” la domiciliul politicianului. Dezvăluirile au fost făcute abia astăzi, 7 februarie de către Costiuc, care a anunțat că, împreună cu avocatul său au sesizat organele de drept pe acest caz, informează Realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, Costiuc a anunțat că astăzi a fost citat la Centrul Național Anticorupție (CNA), unde a fost audiat pe acest caz, după ce instituția a deschis un dosar penal.

„Nu e o zi în care să nu fiu la CNA sau Procuratura Anticorupție. Astăzi am fost audiat. Audiat ca și părinte al unui minor, care a fost percheziționat. Am depus o plângere”, a spus Costiuc într-un video plasat pe o rețea de socializare.

Avocatul lui președintelui Partidului Democrația Acasă, Ion Cobîșenco, a anunțat că săptămâna trecută a depus o sesizare la Procuratura municipiului Chișinău, sediul Buiucani pe faptul percheziției ilegale și tortură.

„Organul de urmărire penală la data de 12 ianuarie curent a efectuat o percheziție la domiciliul lui Costiuc Vasile și a unui minor, motiv pentru care noi am depus o plângere”, a spus avocatul lui Costiuc.

Potrivit apărătorului, după competență, plângerea acestora a fost repartizată Centrului Național Anticorupție, pentru faptul că, unul din cei trei ofițeri, care au efectuat percheziția asupra minorului este angajat al CNA.

Ion Cobîșenco a menționat că CNA a deschis pe acest caz un dosar penal pe numele tuturor angajaților din organele de drept, care au participat la percheziția de la domiciliul lui Vasile Costiuc.

„Procuratura_Anticorupție a deschis o cauză penală pe numele ofițerilor care l-au percheziționat corporal pe copilul nostru minor în momentul când acesta pleca la școală, pe 12 ianuarie curent. Facem apel către Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului ca să se implice și să monitorizeze acest caz. De asemenea, fac apel către Ministerul Justiție domnul Sergiu Litvinenco și către șefa Comisiei parlamentare, juridice numiri și imunități, Olesea Stamate, modificați legea dacă trebuie ca în viitor să excludeți asemenea practici ale instituțiilor statului în care sunt percheziționat minorii. Întrebați partenerii de dezvoltare dacă în UE sunt așa practici de percheziții ai minorilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Partidului Democrația Acasă.

Amintim că, vineri, 12 ianuarie, au fost reținuți pentru 72 de ore fostul deputat PDM, actualul consilier municipal Veaceslav Nedelea, și președintele Partidului „Democrația Acasă”, activistul Vasile Costiuc. Aceștia sunt bănuiți că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora, zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare.

La data de 14 ianuarie curent, Liderul Partidului „Democrația Acasă”, activistul Vasile Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

loading...

Comments are closed.