Actual

EXCLUSIV // Dumitru Robu revine la PG în funcția de procuror general interimar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dumitru Robu, numit în 2019 în funcția de procuror general interimar al Republicii Moldova cu suportul ACUM și al PSRM, revine în această funcție, transmite în exclusivitate Telegraph.md, informația fiind confirmată de către unele surse demne de încredere din cadrul organelor procuraturii.

Robu va fi numit procuror general interimar în cadrul următoarei ședințe extraordinare a CSP, care ar putea avea loc în următoarele zile, după ce Alexandr Stoianoglo va fi suspendat din funcție în legătură cu cercetarea sa în dosarul ”Laundromat”, cauză penală ce va fi intentată astăzi sau pe parcursul zilei de mâine.

Potrivit Hotărârii nr. 12-31/18 din 15 februarie 2018, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General candidatura lui Dumitru Robu pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal, pentru un mandat de 5, unde activează până în prezent.

Amintim că procurorul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, va examina aspectele invocate de deputatul PAS, Lilian Carp, în sesizarea depusă la Consiliul Superior al Procurorilor împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens a fost luată cu majoritatea voturilor, în cadrul ședinței de astăzi a CSP.

În sesizarea depusă, deputatul Lilian Carp, președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo în spălătoria de bani, numită „Laundromat”.

Subiectul a fost examinat în ședință extraordinară, la care a venit și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, dar nu i s-a permis să-și prezinte poziția. Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a invocat faptul că venirea procurorului este neregulamentară, întrucât pentru invitarea procurorului au votat numai patru membri CSP din nouă.

Contactați pentru o reacție, responsabilii de la Procuratura mun. Chișinău, unde activează Robu, nu au răspuns la apelul telefonic (Procuratura mun. Chişinău mun. Chişinău MD 2001, bd. Stefan cel Mare şi Sfînt, 73 proc-mc@procuratura.md, tel. 273057, ora apelului 16:04, data 05.10.2021).

loading...

Comments are closed.