EXCLUSIV // Extras din actul ajuns pe masa Maiei Sandu: Conversațiile polițiștilor de patrulare despre cine trebuie să fie “cancit”, “penetrat” și “pus la respect”

Pe masa Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova, a ajuns o notă informativă despre existența unui grup de Telegram în care polițiștii discută și fac planuri despre modul în care ar trebui să abordeze anumiți șoferi în trafic.

Conform denunțului, un membru al grupului de Telegram a dezvăluit că aceștia postează fotografii ale mașinilor și ale șoferilor lor, împreună cu detalii de identificare și alte informații personale, solicitându-se urmărirea și oprirea acestora de fiecare dată când sunt văzuți.

Mai grav, membrii grupului par să aibă intenția de a provoca conflicte cu șoferii vizați, pentru a avea un motiv de a-i reține și investiga sub acuzații de huliganism sau alte infracțiuni.

În conversațiile lor, polițiștii folosesc un limbaj vulgar și încurajează violența fizică și morală împotriva cetățenilor.

Documentul obținut de redacția noastră arată că această situație este cunoscută atât de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cât și de alte instituții de stat, inclusiv Parlamentul, Guvernul, Avocatul Poporului, SPIA și alte organizații relevante.

“Este anchetă și la noi și la SPIA
Pentru comunicare internă. Noi nu utilizăm Telegramul, posibil un grup restrâns.

Persoana care a scris plângerea este cea care cu prietenul său (student la academie) l-au agresat pe angajatul nostru în timpul prelevării probelor de sânge”, ne-a comunicat Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP.

Mai jos publicăm extrasul din denunțul menționat:

Total
0
Shares
Total
0
Share