Alte știri

EXCLUSIV // Începând de astăzi, echipajele poliției vor difuza mesaje de prevenire cu infectarea și răspândirea COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând de astăzi, echipajele poliției încep o campanie de informare, difuzând din mașinile poliției mesaje de prevenire cu infectarea și răspândirea COVID-19.

”Nu vor vorbi polițiștii, este o înregistrare audio în română și rusă. Vom patrula pe străzi, curțile blocurilor, parcuri și alte locații cu flux de persoane”, ne-a spus o sursă din cadrul poliției.

Amintim că, potrivit Dispoziției CSE din 23 martie 2020, se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: (i) deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, (ii) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (iii) deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; (iv) deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie, etc).

Totodată, se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Citește și: DOC / UPDATE // Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

 

 

loading...

Comments are closed.