Politic

EXCLUSIV // La indicația Maiei Sandu, procurorul general interimar este păzit de bodyguarzii SPPS

Pinterest LinkedIn Tumblr

La indicația președintelui Maia Sandu, actualul procuror general interimar, Dumitru Robu, este păzit de bodyguarzii Serviciului Pază și Protecție de Stat, informează în exclusivitate Telegraph.md, informația fiind confirmată de sursele oficiale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Urmare solicitării dumneavoastră parvenite la data de 22 noiembrie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarea precizare: Procurorul General interimar, dl Dumitru Robu beneficiază de protecție de stat din partea SPPS, în baza art. 6 alin (3), al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat”, ne-a răspuns Serviciul de presă al SPPS.

Potrivit art.6 alin.(3) din Legea menționată, președintele Republicii Moldova dispune acordarea protecţiei şi altor demnitari sau membrilor lor de familie, la solicitarea scrisă a instituţiilor interesate sau din iniţiativă proprie, dacă se constată o stare de pericol sau dacă există informaţii despre organizarea de acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea lor.

Pe lângă bodyguarzii de la SPPS, Dumitru Robu mai beneficiază și de pază la ușa locuinței, unde a fost instalat un post al SPPS.

loading...

Comments are closed.