Expert: Andrei Năstase exact ca Iurie Roșca demonizează partidele unioniste colaborând cu pro-rușii Usatîi și Dodon la nevoie

igor dodon, andrei nastase, renato usatii, proteste anti PDM, anti Plahotniuc, jos guvernarea, pman 2015

Editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru, îndeamnă cetățenii să fie circumspecți față de candidatura liderului PPDA la funcția de primar al Capitalei. Într-un editorial publicat astăzi, Negru a identificat mai multe similitudini între Andrei Năstase și fostul lider al PPCD, Iurie Roșca, recunoscut în popor drept ”Iuda”, transmite Timpul.

Tovărășia lui cu Dodon și Usatâi, batista pe țambalul integrării europene nu au fost date uitării, unii unioniști nu văd mare diferență între el și Ceban. Nu e dat uitării nici momentul când el îi raporta lui Dodon că a eliminat „drapelele românești” din PMAN. Nu e clară nici originea finanțării PDA. Poate fi aceasta o construcție asemănătoare PPCD, ghidată de serviciile secrete rusești?”, scrie Nicolae Negru.

Jurnalistul aduce în discuție și ura lui Andrei Năstase față de partidele unioniste, pe care le demonizează exact cum făcea, pe timpuri, Iurie Roșca.

”Ca și PPCD-ul lui Roșca, PDA lui Andrei Năstase bate și demonizează partidele unioniste, menajându-le și colaborând cu cele proestice, inclusiv partidul lui Usatâi, care și-a recunoscut legăturile cu FSB. Dă de gândit și „operativitatea” cu care foștii admiratori și admiratoare de-ale lui Roșca s-au „reprofilat” și îl adulează pe Năstase, îi asigură legătura cu „cancelaria cerească”. Să fie la mijloc doar tradiționala îndărătnicie a călcatului pe aceeași greblă, doar idiotismul util?”, notează editorialistul Ziarului Național.

În opinia sa, singura pretinsă ofertă electorală a liderului PPDA pentru cetățeni este ura față de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Șansele lui Andrei Năstase, fiindcă veni vorba despre el, depind de numărul cetățenilor care îl urăsc pe Plahotniuc mai mult, decât își doresc un oraș mai curat, mai îngrijit, cu o infrastructură modernă și servicii comunale calitative, care, din antipatie pentru Plahotniuc, ignoră problemele de integritate, de „proveniență”, de identitate politică ale „Făt-Frumosului națiunii noastre”. Numărul acestora îl vom afla în alegeri, însă Năstase face greșeala de a-i ofensa pe toți contracandidații unioniști, plasându-i în „buzunarul” lui Plahotniuc, fără să se gândească că va avea nevoie de voturile unioniștilor în turul doi”, conchide Nicolae Negru.

Total
0
Shares
Total
0
Share