Expert: Fără susținerea unioniștilor, Andrei Năstase nu are șanse să intre în turul doi

anatol taranu expert, experti politici moldova, alegeri chisinau, alegeri 20 mai, alegeri chisinau, republica moldova alegeri, alianta nastase maia sandu, candidat comun, candidatul unionistilor, alegeri chisinau, george damian moldova, andei nastase statalist, andrei nastase moldovenist, moldovenism, nastase unionism, candidat comun, candidati unionisti

Pe segmentul de dreapta încă mai pot fi purtate negocieri pentru susţinerea candidatului comun înaintat de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, Andrei Năstase, la alegerile locale noi din municipiul Chişinău. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Comentatorul politic Vlad Ţurcanu consideră că cele două formaţiuni, PPDA şi PAS, ar fi putut colabora mai bine nu doar cu partidele mai mici, dar şi cu societatea civilă şi mediul de afaceri ca să se creeze impresia unei mişcări, nu a unei alianţe dintre două partide.

Deocamdată, cele două partide sunt ermetice, nu acceptă în sânul lor şi alte personaje care nu au o coloratură politică pronunţată, dar sunt personalităţi şi ar putea influenţa votul alegătorului”, este de părere comentatorul.

Analistul politic Anatol Ţăranu este de părere că opoziţia proeuropeană la alegerile locale din Chişinău este „fragmentată impardonabil”.

Din păcate, opoziţia proeuropeană nu are un candidat unic, este un candidat anunţat unic, dar el încă nu a devenit unic în percepţia electorală şi în percepţia politicului de pe flancul proeuropean”, susţine Anatol Ţăranu.

Potrivit lui, componenta unionistă la Chişinău constituie mult mai mult de 10% şi fără susţinerea acestui segment candidatul proeuropean nu are şanse să intre în turul doi.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share