Expert IDIS Viitorul: Bugetul va pierde circa 50 de milioane de lei după impozitarea tichetelor de masa

tichete de masa, monitor oficial, reforme sociale

Expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță, afirmă că în urma impozitării tichetelor de masă, bugetul nu va avea nimic de câștigat, mai multe de atât, acesta va pierde minim 50 de milioane de lei din TVA. Opinia a fost exprimată prin intermediul platformei Facebook.

Veaceslav Ioniță, expert la IDIS Viitorul, spune că bugetul țării nu va avea de câștigat nimic din urma impozitării tichetelor de masă. Ministerul Finanțelor urmărește să câștige bani în bugetul statului după impozitarea tichetelor de masă, când de fapt, companiile vor anula aceste tichete și ministerul va pierde aproximativ 50 de milioane de lei.

Expertul mai spune că oamenii nu vor plăti suma de 500 de milioane de lei, care ar urma să constituie impozitul pentru tichete de masă, pentru că nu este rentabil.

De aceeași părere este și doctorul în stastică, vicepreședintele Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, Mihai Bologan. Acesta spune că această decizie va fi simțită de mii de angajați, iar sute de companii vor avea costuri și cheltuieli suplimentare. În același timp, bugetul va avea doar de pierdut.

Total
0
Shares
Total
0
Share