Politică

Expert în drept constituțional, despre componența CSS: Maia Sandu demonstrează că nu este interesată de eficiența activității instituției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Componența Consiliului Suprem de Securitate numită astăzi de președintele Maia Sandu stârnește tot mai multe reacții. Într-un comentariu pentru Politics.MD, constituționalistul Vitali Catană subliniază că o instituție nu se formează în baza simpatiilor personale, ci în ideea de a asigura eficiență maximă în adoptarea deciziilor.

„Faptul că Maia Sandu a croit componența Consiliului după placul său demonstrează că dânsa nu este interesată de eficiența activității instituției, ci este preocupată să nu fie deranjată de problemele pe care trebuie să le rezolve în calitate de Șef de stat. Pe de altă parte, cred că modul în care Maia Sandu a decis să numească membrii Consiliului Suprem de Securitate va avea ca efect faptul că acest Consiliu va fi irelevant atât din punct de vedere al percepțiilor, cât și din punct de vedere al impactului real al instituției asupra problemelor de interes public”, a spus analistul politic.

Menționăm că 6 dintre membrii desemnați pentru CSS sunt afiliți Partidului PAS condus de Maia Sandu, până a deveni președinte.

loading...

Comments are closed.