Expert independent: Socialiștii și Blocul ACUM colectează reciproc dovezi compromițătoare

reciproc, Denis Cenușă, Materiale compromițătoare, Compromat, Declarație, PAS, PPDA, Blocul ACUM, PSRM

În urma dezvăluirilor făcute de Octavian Țîcu, expertul independent, Denis Cenușă, declară că lupta dintre Blocul ACUM și PSRM se întețește.

Expertul independent Denis Cenușă susține că bătălia electorală pentru Primăria Chișinău și dezvăluirile făcute de Octavian Țîcu indică câteva particularități despre coaliția de guvernare:

1. Socialiștii și Blocul ACUM colectează cu grijă compromat(trad. ru.dovezi compromițătoare) reciproc. Există foarte puțină încredere între aceste grupări politice. Conviețuirea este fragilă, iar fundamentele coaliției se țin pe ață subțire.

2. Ciocnirile verbale între Năstase și Ceban nu lasă îndoieli despre profesionalismul dubios al candidatului ACUM, ceea ce împiedică testarea profesionalismului Socialiștilor.

3. ACUM este o creație artificială, dar mai dorită și de o natură mai compatibilă decât coaliția ACUM-Socialiștii.

4. Caracterul neuniform, și deci sursele de instabilitate politică pe termen lung, se datorează precauției politice, pe de o parte, și egoismului geopolitic, pe de altă parte, a premierului Sandu.

Anatomia politică a coaliției ACUM reprezintă un risc pentru continuitatea guvernării curente, deși într-o măsură relativ mai mică decât incompatibilitățile dintre ACUM și Socialiști.

Total
0
Shares
Total
0
Share