Politic

Expert: Kremlinul pregătește alianța PPDA și PSRM să guverneze în Republica Moldova după alegerile parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Declaratiile lui Octavian Ticu:  „Decât frate cu așa „români”, mai bine solidar cu un rus, ucrainean sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii”-nu sunt intimplatoare.

Ideologii PPDA pregatesc opinia publica pentru o alianta tehnica postelectorala cu PSRM, scrie mesaj.md.

Cirdasia dintre PPDA si PSRM s-a vazut in mai multe momente, la manifestatiile din 2015/2016 dar si la recentele alegeri locale din Chisinau.

Cu siguranta unul din scenariile Kremlinului este instalarea aliantei PSRM+PPDA intro anumita forma la guvernare dupa alegerile parlamentare.

Regizorii de la Kremlin  inteleg foarte bine, ca PSRM nu va acumula majoritatea parlamentara si nu putea sa guverneze de unul singur.

Scenariul unei aliante de „uniune nationala”, PCRM+PPCD a functionat bine patru ani, e testata deja si e buna de aplicat si in viitor.
Dar deja in formula PSRM+PPDA.

PPDA se autodefineste ca un parid de centru, antiunionist, ca si PSRM, si le va fi usor sa incropeasca o alianta tehnica, de larg interes national.

In acest context  se inscriu si manifestatiile din 26 august, care au menirea de a incerca destabilizarea politica si economica, cu eventuale grave prejudicii de imagine pentru PD, ceea ce ar reduce sansele cistigarii alegerilor de catre fortele proeuropene.

Intrebarea este, de ce Maia Sandu si PAS, il salveaza pe Nastase si PPDA?

O fi santajabila cu ceva? Sau intelegerea de alianta PAS cu PPDA a fost facut in spatele ei de altii, pe linia lucinschi/sturza/filat/topa?

Cu siguranta, daca alianta PAS cu DA va acumula circa 20 deputati, dintre care 10 vor fi a PPDA, acestia la ordinul Kremlinului oricind se vor desprinde si vor face propriul joc.

Iar PAS va avea rolul de a ramine pe pozitii dure in opozitie constructiva.

Nu va faceti idoli din politicieni.

loading...

Comments are closed.