Alte știri

Experți din Chișinău și Tiraspol s-au întrunit în cadrul unui grup de lucru. Care a fost scopul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul de lucru pe probleme vamale s-a întrunit astăzi la nivelul experților între Chișinău și Tiraspol. Este primul grup de lucru, post pandemie, organizat într-un nou format de video-conferință, la sediul Misiunii OSCE din Chișinău și Tiraspol, transmite Telegraph.md

Subiectele puse în discuție în cadrul întrevederii vizează importul și vămuirea bunurilor și serviciilor, bunurile prohibite de a fi introduse în Republica Moldova, condițiile de aplicare a regulilor TIR în privința tranzitului prin regiunea transnistreană. Pe ordinea de zi a ședinței au mai figurat anularea taxelor de vinietă pentru posesorii mijloacelor de transport și cetățenilor Republicii Moldova, care traversează regiunea transnistreană, precizări la cauze individuale,  circulația persoanelor fizice care importă bunuri și au patentă de întreprinzător, etc. Totodată, partea transnistreană a abordat proiectul deciziei protocolare elaborate pe domeniul vamal.

Reprezentanții Chișinăului au insistat pe soluționarea problemelor ce țin de carnetul TIR, respectarea condițiilor privind bunurile prohibite și excluderea aplicării taxelor de drum pentru cei care conduc mijoacele de transport înmatriculate în Republica Moldova sau cei care dețin cetățenia Republicii Moldova.

Părțile au subiecte diferite de discuții pe dimensiunea vamală, iar drept urmare s-a convenit să fie luată pauză pînă la următoarea ședință pentru a reflecta asupra subiectelor ridicate de către fiecare dintre participanții la dialog.

Citește și: Acte românești falsificate, depistate la controlul de frontieră. Doi moldoveni vroiau să părăsească țara cu ele

loading...

Comments are closed.