Social

Experţi olandezi vor elabora o strategie de management al deşeurilor în raionul Anenii Noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

 O strategie locală şi un plan de acţiuni pentru un serviciu funcţional de management al deşeurilor vor fi elaborate în raionul Anenii Noi. Proiectul va fi realizat de către un grup de experţi din Olanda care au vizitat recent Regiunea de Dezvoltare Centru, transmite MOLDPRES.

Ca urmare a cooperării specialiştilor olandezi şi autorităţilor locale din raionul Anenii Noi, va fi elaborat un program ce prevede crearea a trei microzone de management al deşeurilor solide. Acestea vor asigura un serviciu public stabil în toate cele 25 de localităţi ale raionului.

“La diferite niveluri se discută despre necesitatea unor activităţi eficiente pentru protecţia mediului. Numai că măsurile ecologice trebuie să înceapă de acasă. Mizăm mult pe acest plan strategic care va îmbunătăţi considerabil managementul deşeurilor solide în localitate, iar odată cu asta şi nivelul de trai al oamenilor”, a afirmat, contactată de MOLDPRES, Rodica Russu, primarul satului Teliţa, raionul Anenii Noi.

Vizita experţilor olandezi în Republica Moldova face parte din Iniţiativa paneuropeană CONNECT. Programul oferă expertiză în diverse domenii pentru circa o sută de mii de municipalităţi din ţările Uniunii Europene, precum  şi din afara acesteia.

loading...

Comments are closed.