Experții critică activitatea blocului ACUM: “Nu sunt pregătiți să guverneze! Nu au un plan de dezvoltare a țării”

Alianta ACUM-PSRM, ACUM-PSRM, ACUM, PSRM, Igor Dodon, procuror european, Maia Sandu, Andrei Nastase, Guvernul Sandu, Guvernul condus de Maia Sandu, promisiuni electorale, Maia Sandu cedeaza in fata lui Dodon, fara procuror european

Au început cu stângul: prima luna de activitate a alianţei PSRM-ACUM a fost marcată de demiteri, atacuri asupra opoziţiei şi declaraţii populiste. Opiniile au fost exprimare, aseară, în cadrul emisiunii “În centrul atenţiei” de la Publika TV. Experţii au criticat dur lipsa de soluţii concrete pentru problemele sociale şi economice din ţară. Invitaţii emisiunii cred că reprezentanţii alianţei Kozak nu sunt pregătiţi pentru a gestiona treburile statului.

“Nu au fost pregătiţi pentru asta. Când au decis să participe la alegerile parlamentare, nu aveau în plan să-şi asume guvernarea pentru patru ani, nu au o echipă de specialişti. Aceasta alianţa a fost creată contrar raţiunii şi logicii”, a menţionat Veaceslav Valico, activist civic, transmite Publika.md

“Electoratul proeuropean care acum jumătate de an era unul de opoziţie a ajuns să fie sceptic în privinţa acestei alianţe, care poate fi numită drept “alianţa Frankenstein”. Ceea ce fac acum în domeniul economic este o catastrofă”, a precizat Andrei Andrievschi, analist politic.

De asemenea, analiştii consideră că decizia de a respinge toate iniţiativele sociale propuse de opoziţie este greşită. Asta pentru că reprezentanţii alianţei Sandu-Dodon nu au propus încă nimic în locul acestor proiecte.

“Toate inițiativele bune care vin din partea Partidului Democrat vor fi blocate. Aceasta logică poate fi explicată prin faptul că în ajunul alegerilor, oamenii vor începe să-şi amintească cine şi ce a făcut. Oamenii vor vorbi despre faptul că democraţii au reparat drumuri, au oferit credite pentru case, au majorat alocaţii sociale”, a declarat Andrievschi.

Săptămâna trecută, deputaţii din Alianţa Kozak PSRM-ACUM au blocat iniţiativa democraţilor de a majora de cinci ori indemnizațiile veteranilor războiului de la Nistru şi celor care au luptat în Afganistan sau alte state.

De asemenea, au fost respinse şi alte două proiecte ale PDM. Este vorba despre acordarea alocaţiilor de 200 de lei lunar pentru fiecare copil şi ajutorului financiar în sumă de 600 de lei pentru pensionari şi alte persoane cu venituri mici, de două ori pe an.

Total
0
Shares
Total
0
Share