Actual

Expertiza judiciară și extrajudiciară a persoanelor diagnosticate cu boli psihice grave va fi achitată din contul statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care suferă de boli psihice grave vor beneficia de expertiză judiciară sau extrajudiciară gratuită. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în prima lectură, la ședința plenară a Parlamentului.

”Prin acest proiect, venim să eliminăm o discrepanță existentă în legislație și să stabilim foarte clar că această expertiză va fi achitată, în cazul persoanelor care suferă de boli psihice grave, din contul statului”, a declarat autoarea inițiativei legislative, deputata Ana Racu.

Documentul are scopul de îmbunătățire a sistemului de ocrotire judiciară, prin furnizarea gratuită a expertizei judiciare și extrajudiciară persoanelor care suferă de boli psihice grave. Pentru asta, sunt prognozate cheltuieli anuale în valoare de aproximativ 400 de mii de lei.

Conform informației prezentate de Centrul de Medicină Legală, anual sunt elaborate până la 28 de expertize judiciare în cadrul proceselor civile și 300 de expertize extrajudiciare.

Documentul urmează să fie examinat în lectură finală în plenul Parlamentului.

loading...

Comments are closed.