Extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân de la Ciocana, Chișinău: Promisiuni uitate și praf în aer

Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău

Ruslan Codreanu, fost primar interimar al municipiului Chișinău, a adus în atenție o problemă arzătoare pentru locuitorii orașului – întârzierea proiectului de extindere a bulevardului Mircea cel Bătrân. Codreanu a subliniat că mii de oameni se confruntă zilnic cu noroiul, traficul aglomerat și praful, în timp ce promisiunile pentru dezvoltarea acestui proiect au rămas neîndeplinite.

”Mii de oameni sunt nevoiți să înfrunte noroiul, traficul aglomerat și praful zilnic. Lipsa unei infrastructuri adecvate nu doar că perturbă rutina zilnică a locuitorilor, dar are și un impact asupra sănătății lor, datorită expunerii continue la poluarea aerului și condițiile dificile de trafic.

Într-un oraș în continuă dezvoltare, proiectele de infrastructură joacă un rol crucial în asigurarea unei vieți mai bune pentru cetățeni. Unul dintre aceste proiecte, extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân, ar fi trebuit să înceapă încă din 2019, dar se pare că promisiunile au rămas în suspensie. Cu un buget alocat de peste 200 milioane de lei pentru 2020 și 2021, acest proiect ar fi putut aduce beneficii semnificative în ceea ce privește traficul și calitatea vieții în Chișinău.

Dar asta se întâmplă atunci când primăria este condusă de consilieri pe comunicare și nu de specialiști.

Patru ani au ales pavajul în locul dezvoltării reale.

Extinderii bulevardului Mircea cel Bătrân este o necesitate și trebuia să fie o prioritate pentru primărie. Asta ar fi însemnat o viață mai sănătoasă și confortabilă pentru câțiva mii de oameni. Partea cea mai tristă este că pentru acest proiect au fost alocați bani, anual din buget”, a declarat Codreanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share