Alte știri

Facebook lovește din nou: scurgerea de date ce afectează peste 419 milioane de utilizatori!

Pinterest LinkedIn Tumblr

O imensă bază de date cu informaţii extrase de pe Facebook a fost descoperită de cercetătorii în domeniul securităţii digitale.

Baza de date conţine informaţiile a peste 419 milioane de utilizatori Facebook, informaţii printre care se regăsesc numele de utilizator, numărul de telefon, genul şi ţara de origine.

Printre cei peste 419 milioane de utilizatori se numără 133 de milioane de americani, 18 milioane de britanici şi 50 de milioane de vietnamezi, relatează evz.ro

Baza de date a fost găsită de Sanyam Jain, un cercetător în domeniul securităţii digitale. Aceasta era stocată pe un server expus şi nu era protejată cu parolă.

Nu este clar cine a extras datele de pe Facebook şi ce a făcut cu ele, deşi se poate bănui că acestea au fost folosite pentru targetarea cu reclame a utilizatorilor.

Cei de la Facebook au spus pentru sursa citată că informaţiile din baza de date ar fi vechi şi că acestea ar fi fost sustrase înainte ca gigantul american să elimine anul trecut posibilitatea găsirii utilizatorilor săi pe baza numărului de telefon.

De asemenea, oficialii companiei spun că există multe informaţii duplicate în baza de date, astfel că numărul real de utilizatori ar trebui să fie mai mic decât numărul intrărilor totale din baza de date.

Amintim că în urmă cu două luni, Facebook a fost amendată cu 5 miliarde de dolari pentru încălcarea drepturilor la confidențialitatea datelor.

loading...

Comments are closed.