Alte știri

Fadei Nagacevschi, despre decizia CC de amânare: Asemenea precedente sunt extrem de periculoase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi acuză Curtea Constituțională că nu a acționat în spiritul legii supreme atunci când a decis amânarea examinării constituționalității decretului Președintelui privind desemnarea repetată a Natailiei Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de premier pentru 23 februarie.

Nagacevschi susține că potrivit „jurisprudenței CC spiritul Constituţiei obligă actorii politici să desfăşoare activităţile într-o astfel de manieră, încât perioada interimatului Guvernului să fie redusă la maximum”.

Este absolut neclar de ce Curtea a decis să examineze constituționalitatea decretului Președintelui privind desemnarea repetată a doamnei Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de premier abia la data de 23.02.2021.
Astfel incertitudinea politică este prelungită pentru încă 10 zile, aparent contrar spiritului Constituției.
Dacă este voință politică suficientă pentru învestirea unui Guvern și soluționarea crizei politice, este inadmisibilă obstrucționarea acestei voințe”, susține Nagacevschi.

În opinia ministrului Justiției, „asemenea precedente sunt extrem de periculoase pentru democrație și statul de drept”.

Curtea Constituțională a respins marți, 16 februarie, cererea de suspendare a acțiunii decretului președinte Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru și a decis ca sesizarea să fie examinată în fond la 23 februarie.

sursa: Cotidianul.md

Citește și: Ambasadorul SUA la Chișinău nu agreează violarea Constituției și vrea dialog între politicieni

loading...

Comments are closed.