Social

Fadei Nagacevshi a venit cu o reacție la cazul achitărilor celor doi luptători de K1, acuzați în dosarul omorului din fața unui club de noapte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevshi, a venit cu o reacție la cazul achitărilor celor doi luptători de K1, acuzați de omorul unui tânăr în fața unui centru comercial din capitală, acum doi ani, transmite Telegraph.md

Fadei Nagacevschi a declarat că, în calitate de ministru, va sesiza organele disciplinare a judecătorilor și a procurorilor pentru verificarea acțiunilor judecătorului și procurorului de caz.

„Sunt convins că procuratura va contesta sentința pronunțată de judecător. Probabil vor urma verificări asupra corectitudinii instrumentării cazului. Dar asta este puțin. Avem nevoie urgentă de schimbări în justiție.”, a mai adăugat ministrul.

Fadei Nagacevschi susține că politicienii trebuie să renunțe la interesele politice de grup la subiectul justiției, să fie înțelepți și să-și consolideze eforturile.

„Clasa politica concentrată pe conflictele politice de grup permite justiției să se abată de la misiunea setată.
De asta oamenii egal nu cred în politicieni și justiție. Parcurgem o perioadă sensibilă din punct de vedere politic, vin alegerile, și politicienii nu se pot ridica de-asupra egoismului personal și nu se concentrează pe problemele reale ale societății.„, a afirmat ministrul.

Fadei Nagacevschi îndeamnă politicienii la mobilizare și colaborare pe domeniul justiției, exprimând disponibilitatea de a promova conceptele care au un larg consens public și politic.

„Stimați politicieni, poate e timpul să lăsăm la o parte conflictele și să transmitem un mesaj clar justiției că în Parlament există suficientă voință politică pentru a curăța sistemul judecătoresc de persoane străine acestui domeniu?”

Citește și: ULTIMA ORĂ // Luptătorii K1, achitați în dosarul omorului din fața unui club de noapte

loading...

Comments are closed.