FAKE NEWS // Informații false despre Ilan Șor răspândite de site-urile afiliate puterii

Un portal anonim de știri a publicat astăzi un articol în care se menționează precum că liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor, ar fi fost surprins de persoane anonime aflate în Israel, la o terasă, unde s-ar fi întâlnit cu o altă persoană a cărei identitate este necunoscută.

Devenind deja o tradiție privind participarea liderului formațiunii de opoziție în falsuri făcute neprofesionist (ex. materialul fake cu întrevederea între Ilan Șor și Maia Sandu), am decis să facem o analiză a imaginelor ”exlusive” publicate de portalul anonim – punctul.md.

STOP FALS! Un site ANONIM l-a "surprins" pe Ilan Şor la o terasă

Astfel, analizând cele două filmulețe dar și poza publicată pe portal, material care nu este semnat de vreun autor, se poate observa cu ochiul liber că este un montaj de calitate joasă, imaginea fiind neclară în toate materialele analizate.

Conform jurnaliștilor de la Sinteza.ORG, ceea ce denotă că materialul este un fals e faptul că sursa citată nu a cerut vreo reacție oficială din partea formațiunii politice, sau a cărorva lideri/membri din partid.

Mai mult de atât, analizând articolele politice ce se publică pe portalul suspect și anume multitudinea de știri pro-Guvernare și pro-Președinție, ajungem la o scurtă concluzie despre cine ar putea sta în spatele acestor materiale fake, ce au drept scop denigrarea imaginii liderului Partidului Politic ȘOR.

Între timp, la doar câteva minute după publicarea articolului, acesta a fost eliminat de pe portalul suspect, ceea ce încă odată demonstrează că articolul a fost un fake neprofesionist, gătit și publicat în grabă de persoane ce ar sluji actualei puteri.

STOP FALS! Un site ANONIM l-a "surprins" pe Ilan Şor la o terasă

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share