“Fantoma din Kiev” este un mit, a recunoscut Ucraina

Pilotul supranumit “Fantoma din Kiev”, devenit celebru în primele zile ale războiului, s-a dovedit a fi un mit. Forțele aeriene din Ucraina au recunoscut că acesta este o “legendă”. Inițial, această titulatură i-a fost atribuită maiorului Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, care a murit în luptă. Despre el s-a spus că a doborât 40 de avioane rusești, scrie BBC, sursă citată de presa din România.

Pilotul de vânătoare numit “Fantoma din Kiev”, care a doborât 40 de avioane rusești pentru a apăra capitala Ucrainei, este doar un mit, au recunoscut autoritățile. “Fantoma” a devenit un simbol al rezistenței Ucrainei în fața invaziei ruse. Stepan Tarabalka a fost identificat în mod greșit drept “Fantoma” în rapoartele apărute în presă, ceea ce a determinat armata ucraineană să risipească, în cele din urmă, această poveste. Maiorului i-a fost oferit postmortem titlul de Eroul al Ucrainei. Dar el nu era “Fantoma din Kiev”.

“Fantoma din Kiev este un supererou de legendă creat de ucraineni. Domnul Tarabalka a fost un pilot adevărat, care a murit în bătălie pe 13 martie. Informațiile despre moartea Fantomei din Kiev sunt eronate. Fantoma este vie, întrucât întruchipează spiritul colectiv al piloților înalt calificați din Brigada Aviatică Tactică, ce apără cu succes Kievul și regiunea” , se arată pe conturile de pe rețelele sociale ale Forțelor Aeriene din Ucraina, conform BBC.

Legenda Fantomei din Kiev a apărut la doar o zi după ce Rusia a invadat Ucraina, când pe rețelele sociale au început să se rostogolească informații despre un pilot anonim care a doborât de unul singur zeci de avioane rusești.

Total
0
Shares
Total
0
Share