Alte știri

FAO va oferi Republicii Moldova susținere și asistență în domeniul agriculturii și al alimentației

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a avut un dialog online cu reprezentantul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) în Republica Moldova, Raimund Jehle, transmite Telegraph.md

Oficialii au discutat despre necesitățile actuale în sectorului agricol și alimentar din Moldova pentru a depăși efectele negative ale pandemiei COVID-19. Discuția generală s-a concentrat pe eforturile comune de soluționare a provocărilor actuale din agricultură.

Principalul subiect abordat a vizat impactul social economic al secetei și crizei provocate de pandemia de COVID-19 asupra agriculturii, alimentației și nivelului de trai al populației din țara noastră, în special din mediul rural.

Alte aspecte importante ale discuției s-au axat pe situația dificilă a fermierilor mici, care întâmpină probleme în comercializarea producției și situația din sectorul vitivinicol din cauza perturbărilor în comerț și consum.

În contextul provocărilor multiple pentru agricultura și securitatea alimentară din țară, FAO a anunțat că va întreprinde mai multe măsuri de asistență pentru Republica Moldova.

FAO și-a exprimat disponibilitatea de a susține MADRM în monitorizarea și analiza consecințelor COVID-19 în agricultură și alimentație precum și mobilizarea resurselor necesare pentru depășirea acestora.

De asemenea, vor fi estimate efectele lipsei de precipitații asupra roadei cerealelor de toamnă și a problemelor din sezonul actual de plantare. Conform prognozelor, din cauza secetei roada de cereale ar putea fi compromisă până la 40-50%.

La final de dialog, s-a decis organizarea unei videoconferințe cu miniștrii agriculturii țărilor vecine pentru a discuta și analiza în comun acțiunile necesare pentru menținerea unui nivel adecvat al securității alimentare în regiune. Conferința online va fi  facilitată de oficiul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală.

Citește și: ULTIMA ORĂ! Chicu anunță că nu se intenționează prelungirea stării de urgență

loading...

Comments are closed.