Fără like-uri și inimioare? Facebook și Instagram vin cu noi actualizări

Facebook și Instagram palnifică schimbări majore. În cazul în care motivul principal pentru care oamenii stau pe Facebook și Instagram sunt like-urile postărilor, s-ar putea să renunțe la interacțiunea cu rețelele sociale din cauza celei mai noi actualizări.Instagram, platforma de photo-sharing deţinută de Facebook, lansează o opţiune la nivel global care permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje, iar schimbarea va fi în scurt timp disponibilă şi pe Facebook.

Măsura va fi implementată după mai mulţi ani de teste axate pe diminuarea presiunii psihologice resimţite de utilizatorii reţelelor, informează Playtech.

Abonaţii Instagram vor avea posibilitatea de a ascunde contorul de like-uri pentru toate mesajele din fluxul de informaţii, precum şi pentru propriile postări. Ambele opţiuni vor fi disponibile pe Facebook ”în următoarele săptămâni”, au precizat oficialii Instagram miercuri pe blogul oficial al companiei.

Scopul este de a le oferi oamenilor control asupra propriilor experienţe pe platforma de socializare, a explicat Adam Mosseri, șeful Instagram. Testele realizate pe platformă privind contorului de aprecieri nu au arătat schimbări aparte în bunăstarea psihologică a utlizatorilor, însă a polarizat opiniile referitoare la implementarea opţiunii, a adăugat oficialul. Cu alte cuvinte, eficiența opțiunii ca beneficiu psihologic nu este însă foarte clară, dar rămâne să vedem ce se va întâmpla când va fi implementată la scară largă.

Mosseri a spus că nu se aşteaptă să vadă o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte interacţiunea utilizatorilor în urma acestui demers. Potrivit acestuia, creatorii de conţinut de pe platforma cu un număr mare de urmăritori au avut reacţii divizate. În mod aproape previzibil, au fost exprimate temeri din partea unor creatori mai puţin cunoscuţi.

Citește și: Activist din Belarus, mort în închisoare. Familiei i s-a spus că a suferit un infarct, însă trupul a fost returnat cu un bandaj la cap

Total
0
Shares
Total
0
Share