Alte știri

Fără ”Paștele Blajinilor” în acest an? Declarația șefului ANSP: „Să se abțină de la această sărbătoare”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat în acest an. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că rata de contaminare cu noul tip de coronavirus este încă foarte ridicată. Acesta a precizat că cetățenii R. Moldova ar trebui „să se abțină de la această sărbătoare”. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS).

„Paștele Blajinilor este o întrunire masivă a populației. Ne-am expus referitor la întrunirile în masă. Poziția ANSP a fost de a anula în general aceste manifestări. Pledăm mai departe pentru aceasta. Dar o să vedem cum evoluează situația epidemiologică. Rata de infectare este mare râmâne a fi una destul de ridicată. Sunt factori de risc și premise pentru ieșirea de sub control a situației. Acum ar fi să ne abținem de la această sărbătoare și să-i pomenim altfel pe cei trecuți în Lumea celor Drepți”, a declarat Nicolae Furtună.

În acest an, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020.

Până la data de 22 mai, în R. Moldova au fost înregistrate 6 704 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 3 369 s-au vindecat. Totuși, numărul de îmbolnăviri nu înregistrează scăderi a numărului de infectați, iar potrivit autorităților, peste 260 de persoane se află în stare gravă. Până astăzi, au decedat 234 de persoane.

Sursa: zdg.md

loading...

Comments are closed.