Federația Rusă anunță că va răspunde la expulzarea unui diplomat de la Chișinău

Rusia va răspunde la declararea unui diplomat al Ambasadei Rusiei drept persona non grata de către Chişinău din cauza deschiderii unor secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din Rusia, a declarat Ministerul rus de Externe pentru agenţia de stat RIA Novosti, scrie Agerpres.ro

“Partea rusă va da un răspuns adecvat”, a avertizat MAE rus, conform paginii de internet a agenţiei de presă citate.

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, și a fost informat că un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești, se arată într-o notă informativă a MAE.

Rusia a deschis şase secţii de votare în stânga Nistrului la alegerile prezidenţiale din weekend: în oraşele Tighina, Tiraspol, Rîbniţa şi Grigoriopol.

Ultima dată când Republica Moldova a expulzat diplomaţi ruşi a fost la sfârşitul lunii iulie 2023. Atunci, guvernul de la Chişinău a anunţat că numărul diplomaţilor acreditaţi şi al angajaţilor “tehnico-administrativi” care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău a fost redus de la peste 80 de persoane la 25. Decizia Chişinăului a venit atunci ca urmare a numeroaselor acţiuni neprietenoase faţă de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum şi a tentativelor de destabilizare a situaţiei interne.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share