Politic

Ferma unui primar, incendiată pentru a patra oară în ultimii ani. Alesul, convins că este victima unei răzbunări politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ferma de capre a primarului comunei Dângeni, judeţul Botoşani, a fost incendiată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Edilul este convins că focul a fost pus intenţionat şi bănuieşte o răzbunare politică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani, ferma a fost incendiată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Dângeni şi au ars peste 100 de tone de furaje.

„20 de pompieri din Trusesti, Săveni şi Botoşani au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu cinci autospeciale cu apă şi spuma, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de furaje de pe raza comunei Dângeni. La sosirea forţelor de intervenţie la fata locului, ardeau circa 90 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte 90 de tone de furaje. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Pe timpul intervenţiei, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori. Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece a fost verificat fiecare metru pătrat pentru a se elimina riscul de reaprindere”, au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.

Primarul PNL al comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, crede că este o răzbunare politică.

„Este fermă de capre acolo, cu depozit de furaje. Mi-a dat foc. Este a patra oară. 2010, 2014, 2016 şi acum. Poliţia a clasat dosarele tot timpul, deşi au fost şi imagini. Mi-a dat foc la club în 2010, aveam un club şi mi-au dat foc, a ars tot, apoi la un bar, un magazin, acum la fermă. Nici nu eram primar, la primele două nu eram primar. Eram în campanie, în precampanie. Nu ştiu nimic. Nu pot să-mi dau seama. Tot timpul a fost politic. Şi tot timpul în ani preelectorali, adică în ani în care am avut conflicte politice. Eu nu am dormit toată noaptea. De la 21.00 şi până la 07.00, când au stins incendiul. M-a anunţat un vecin care a văzut. Sute de tone de furaje au ars”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

„S-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incendiul şi ce anume l-a produs”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

loading...

Comments are closed.