Alte știri

Fermieri din Moldova vor beneficia de consultanţă în agricultura organică, din partea a doi experți americani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fermierii moldoveni vor putea beneficia, în perioada 30 iunie-14 iulie, de consultanţă gratuită în aplicarea îngrăşămintelor verzi, precum şi în rotaţia culturilor. În acest scop, doi experţi americani se vor afla în vizită în Republica Moldova prin intermediul Programului de voluntariat al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Farmer-to-Farmer, transmite MOLDPRES.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit organizatorilor, unul din formatori este Bruce Williams, calificat ca profesor-horticultor cu o experienţă vastă în mai multe domenii conexe şi se va afla în ţara noastră în perioada 30 iunie-14 iulie. „El va consulta producătorii în aplicarea îngrăşămintelor verzi. Expertul a acordat asistenţă similară şi în 2020, iar acum scopul misiunii sale este de a contribui la perfecţionarea experienţei existente şi la aplicarea eficientă a acestei practici, relativ nouă pentru fermierii moldoveni”, indică un comunicat al CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova.

Cel de-al doilea voluntar, Seth Urbanowitz, este calificat ca agronom în extensiunea rurală şi se va afla în ţara noastră în perioada 1-14 iulie. El se va concentra pe aplicarea unui ghid de buzunar în rotaţia culturilor în agricultura ecologică, elaborat anterior pentru fermierii moldoveni, şi va acorda consultanţă în implementarea celor mai bune practici în acest domeniu.

Asistenţa este destinată prioritar producătorilor ecologici, membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), precum şi Institutului „Selecţia” din Bălţi. Consultanţa poate fi acordată şi în mod individual la solicitare, în funcţie de agenda de lucru a voluntarilor.

loading...

Comments are closed.